background

Een unieke familiepraktijk. Geen enkel andere praktijk in Nederland bestaat uit drie leden van één familie: Meneer Jos, mevrouw Jos en Jorian.

De meest ervaren logopedist in dit hechte team is Jos Schol, ook wel beter bekend als ‘Meneer Jos’. Met meer dan 30 jaren ervaring is hij een all-round logopedist, stemtherapeut, met meerdere specialisaties op het gebied van spraak, taal en gehoor. Op het gebied van afwijkend mondgedrag heeft Meneer Jos meerdere scholingen gevolgd. Hij is ingeschreven in het OMFT register, Oro-Myofunctionele Therapie. Hij is lid van de stemkwaliteitskring West. Ook is hij bestuurlijk actief op het spraaktaalgebied.

Zijn vrouw, Monique Schol, is preverbaal logopedist en behandelt eet en drinkproblemen bij jonge kinderen aan huis of in de praktijk. Eveneens heeft ‘Mevrouw Jos’ jarenlange ervaring in de behandelingen van kinderen met spraak-taalproblemen. Daarnaast is ze aangesloten bij ParkinsonNet, voor de behandeling van volwassenen met Parkinson. Mevrouw Jos staat als afasietherapeut ingeschreven in het afasieregister en is mimetherapeut. Bovendien heeft ze meerdere scholingen gevolgd voor het behandelen van slikproblemen bij ouderen.

Als de spreekwoordelijke kers op de taart, is sinds kort één van de zoons van bovenstaande ouders afgestudeerd logopedist: Jorian Schol. Deze enthousiaste logopedist is in de zomer van 2014 begonnen met het werken in de praktijk, zodat logopediepraktijk Schol zijn kwaliteit kan waarborgen en continueren in en rond Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gelopen in het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam. Het contact maken met kinderen en volwassen en het onderhouden daarvan is een uitdaging die hem goed ligt en veel energie geeft.

2018  Logopedie Schol  globbers joomla templates